Tips voor de beginnende festivalganger

Het voorjaar nadert en de voorbereidingen van de eerste festivals zijn al in volle gang. De organisatoren zijn al gestart met het aankondigen van hun headliners en de eerste teasers worden al op je losgelaten. Er zijn zelfs al een aantal line-ups bekend. Een van de eerste festivals is Groezrock dat op 1 mei start. In Juni volgt Graspop en in juli hebben we Rock Werchter en Tomorrowland. Dan heb ik het nog niet eens over al die andere festivals. De festivalveteranen onder ons zijn al door de wol geverfd. Ben jij een beginnende festivalganger? Dan zijn de volgende tips wellicht wel wat voor jou.

Smeren smeren smeren

Niks is zo erg als een verbrande huid tijdens een festival. Houd dus je zonnebrandcrème binnen handbereik en blijf smeren. Vergeet ook vooral je zonnebril niet en eventueel een pet of een leuke zonnehoed. De hippies van Woodstock gaven hierin al het ultieme voorbeeld met hun hoedjes, versierd met bloemetjes. Dan even over de toiletten op het festivalterrein. Die kunnen, vooral aan het eind van de dag, behoorlijk smerig zijn. Maar als je moet, dan moet je. Als je dan eindelijk aan de beurt bent blijkt het toiletpapier op te zijn. Waardeloos! Zorg daarom dat je altijd wat papieren zakdoekjes bij je hebt. Mochten die ook op zijn: vaak is de eerste wc gereserveerd voor de voorraad toiletrollen. Als je geluk hebt, is dat hokje open.

Energie

Oordoppen zijn een must! Handig voor ’s nachts én voor overdag, als de muziek toch iets te luid is. Zo voorkom je blijvende gehoorbeschadiging. Festivals en feesten zijn uiteraard helemaal top en je wilt er zoveel mogelijk van genieten. Sommigen onderdrukken signalen van vermoeidheid door peppillen te gebruiken. Voorkom een speedverslaving of zoek hulp bij verslavingszorg. Zoek gewoon op tijd je rust. Word je duizelig of knorrig? Dan is het tijd om je tentje even op te zoeken. Doe even je ogen dicht. Met een oogmasker zijn je ogen beschermd tegen het licht in de vroege ochtend maar ook overdag, als je even wilt opladen. Zo ben je in een mum van tijd weer opgeladen en kun je weer dansen en springen.  

Handigheidjes

Maak je veel filmpjes, dan is je telefoon snel leeg. Neem een powerbank mee. ’s Avonds kan het snel afkoelen: een jas of vest is dan fijn om bij je te hebben. Over de planning: bekijk thuis de timetable en beslis daar welke artiesten je wilt zien. Dan hoeft je daar op het festivalterrein niet meer over na te denken. Zorg dat je na het festival een paar rustige dagen hebt om bij te komen. En tot slot: drink na elk glas alcohol een glas water om een afschuwelijke kater te voorkomen.

Geef een reactie