Hoe combineer je de juiste schoen met de juiste broek?

Al ruim een half uur ben je bezig. Je haalt het ene kledingstuk na het andere uit de kast. Maar je lijkt de juiste match maar niet te kunnen vinden. Na lang getreuzel hak je de knoop door. Je gaat voor hippe sokken, een strakke donkere broek met een opvallend stiksel en een wollen pullover op je witte shirt. Klaar om naar buiten te gaan! Maar dan stuit je op het volgende vraagstuk. Want welke schoenen kun je nou het beste aantrekken?

Als het gaat om schoenen en broeken mannen opgelet! Niet ieder paar gaat samen. Je schoenkeuze is vaak een element dat veel zegt over wie jij bent als persoon. Maar tegelijkertijd kun je niet zo maar iedere schoen onder iedere outfit dragen. Het type broek moet matchen met het type schoen. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten om de juiste deal te maken!

Spijkerbroek

De spijkerbroek, ofwel jeans, is misschien wel de popularirste broek op de hele wereld. Niet alleen voor mannen maar ook voor vrouwen. Jeans zijn er in verschillende kleuren. Van lichtblauw tot zwart, grijs en gekleurd. Het voordeel van deze broek is dat je met je schoenen niet fout kunt gaan. Ieder type schoen past onder deze broek.

Chino

De chino, een eenvoudig model, maar erg stijlvol. Met deze broek kan je veel kanten op. Combineer je deze khaki broek met een denim overhemd en stevige boots, zul je ongetwijfeld een stoere indruk maken. Maar je kunt ook voor een smart look gaan door de chino met een simpele zwarte koltrui te combineren en mooie lakschoenen.  

Sportbroek

Sportbroeken, of joggerpants, zijn heerlijk comfortabel. Het is een sportief kledingstuk dat tevens smart over kan komen. Als je makkelijk wil combineren, koop je jogger in een donkere toon (navy blauw, zwart, army green).  De meest logische combinatie met deze broek is de sneaker, omdat je met beide de ultieme street casual look maakt.

Smart pants

De smart pants neemt steeds meer toe in populariteit. Het is een broek die vaak in donkere tinten voorkomt. Met dit type broek kun je gaan voor een casual look, maar ook een wat smart look pakken. De combinatie schoen en broek doet hierbij wonderen. Met een elegante grijze smart pants zal je witte sneaker een heel ander uiterlijk krijgen. Om je look nog netter te maken, kun je je sneakers ook verruilen voor een paar loafers of brogues.

Door de juiste variatie tussen schoenen en broeken kun je dus eenvoudig je outfit meer smart of meer casual maken.

Geef een reactie