Welke schoen voor welke gelegenheid?

Het kiezen van het ‘juiste’ paar schoenen bij een outfit kan nog een hele uitdaging zijn. Er zijn eindeloos veel opties. Helaas gebeurt het vaak dat je denkt het perfecte paar schoenen te hebben, maar wanneer je ze ze aantrekt onder een broek, rok of jurk ziet het er belachelijk uit. Eenzelfde jurk of pak kan er ineens verschrikkelijk uitzien wanneer je deze combineert met het ‘verkeerde’ paar schoenen. En dan is er ook nog het probleem van ongeschreven regels omtrent schoeisel. Zo deed de decaan van mijn oude middelbare school de examenuitreiking op Crocs. Ik denk dat iedereen in de zaal het wel met mij eens was dat dat niet de juiste schoen is voor een dergelijke gelegenheid. Zelf vond ik het eerlijk gezegd niet tonen van veel respect. Alsof het slagen van de leerlingen je maar weinig boeit.

Casual gelegenheden

Als jij zelf nou heel graag Crocs draagt, moet je dat vooral doen. Maar doe dit op een héle relaxte gelegenheid. Het liefst op de camping. In je eentje. Nee, je kunt het natuurlijk prima dragen met anderen in de buurt. Zorg gewoon dat de gelegenheid niet net of belangrijk is. In de zomer kan je tijdens een gelegenheid die iets minder laid-back is, zoals een tuinfeest bijvoorbeeld, ook gaan voor Toms, of andere instapschoenen. Slippers draag je ook alleen als de gelegenheid écht casual is. Je kunt niet aankomen op je werk op slippers. Een strandfeest kan nog wel, want zand. Wil je de blits maken tijdens een gelegenheid die niet heel net is? Bijvoorbeeld tijdens een verjaardagsfeest van een vriend, of een dagje naar een park of iets dergelijks? Ga dan voor mooie sneakers van ARKK. Deze sneakers zijn unisex. Het merk is begonnen in Kopenhagen, de Deense hoofdstad. Denemarken en Scandinavië in het algemeen staat bekend om de effortless, maar modebewuste looks van mensen overal op straat. ARKK schoenen zijn luchtdoorlatend aan de bovenkant, waardoor je geen zweetvoeten krijgt. Ze zijn simpel -waardoor ze passen bij elke casual outfit- maar niet saai. Ideaal dus.

‘Chique’ gelegenheden

Voor een feest kan je als vrouw altijd kiezen voor hakken. Let wel op de hoogte van de hak. Hele hoge stilettohakken kunnen wat ordinair staan. Let ook op wat voor soort feest het is. Ga je veel dansen? Martel jezelf dan niet onnodig met hoge dunne stilettohakken. Een blokhak is ook prima, en daar kan je ook goed de hoogte mee in gaan. Als man is het altijd veilig om voor een mooie lakschoen te gaan. Zwart of donkerbruin is altijd prima. Je kunt altijd nog een leuk detail toevoegen, zoals donkerblauwe veters bij een bruine schoen.

Geef een reactie