De beste zomer voor je hond

Warme zomerdagen

De warme dagen komen er weer aan en dit betekent niet alleen voor mensen fijne zomermaanden. Ook honden hebben natuurlijk graag een leuke zomer. Een zomer waar ze lekker veel buiten kunnen spelen en rondrennen en van de zon kunnen genieten samen met hun baasjes. Desondanks brengt de zomer ook uitdagingen met zich mee voor honden. Honden kunnen bijvoorbeeld moeten worden achtergelaten wanneer de baasjes op vakantie gaan. Of de hond gaat wel mee op vakantie en dat kan ook een hele opgave zijn. Daarnaast zijn honden gevoelig om oververhit te raken in de zomer. Daarom bespreek ik in dit artikel de beste tips om je hond een fijne en onbezorgde zomer te geven.

Hondenzwembad

Wanneer je in een stad woont of om een andere reden niet zo makkelijk water om je heen hebt kan het moeilijk zijn afkoeling te vinden. Een van de manieren die veel ouders gebruiken om hun kinderen de nodige afkoeling te geven is met een klein zwembadje in de tuin. Hier kunnen de kinderen lekker in liggen en spelen en afkoelen. Maar ditzelfde idee is natuurlijk heel makkelijk te gebruiken voor de honden. Helaas zullen veel honden een zwembad voor kinderen snel kapot maken en daarom is het niet onverstandig een speciaal hondenzwembad aan te schaffen. Een van de betere merken die dergelijke zwembaden maken is Beeztees. Deze zwembaden zijn kauwproof en bestand tegen het gebruiken van nagels.

Spelend snacks verdienen

Hetzelfde merk creëert ook fantastische hondensnacks. Dit brengt me bij de volgende zomertips. Goede honden verdienen natuurlijk een beloning nu en dan. Wanneer je een dagje weg bent en iemand anders op de hond past wil je je hond zoet houden met spelen en tegelijkertijd hebben dat hij goed verzorgd wordt. Ik had laatst met mijn beste vriend een situatie waar de persoon die op zijn hond paste de hond veel te veel snoepjes had gegeven. De reden hiervoor was dat mijn vriend had aangegeven dat de hond er ééntje mocht. Hiermee bedoelde hij één snack maar de buurman die op de hond paste dacht dat hij één bakje bedoelde. Hier waren de honden natuurlijk heel blij mee maar het was niet de bedoeling en ook ongezond.

Daarom kun je beter een hondenspeeltje kopen die als puzzel werkt en daar bijvoorbeeld Beeztees hondensnoepjes instoppen. Op deze manier kun je je hond spelend houden en tegelijkertijd hem snacks voeren zonder dat je zelf aanwezig bent. En de speeltjes zijn zo ontworpen dat ze niet in een keer alle speeltjes te tegelijkertijd vrijgeven.

Geef een reactie